Suboxone sublinguala tabletter

2087 kr20873 kr

Suboxone är ett läkemedel som används för att behandla opioidberoende. Opioider är läkemedel som används för att behandla måttlig till svår smärta. Således kan de lätt orsaka fysiskt beroende och beroende.

Detta läkemedel är en kombination av buprenorfin och naloxon. Buprenorfin tillhör en klass av läkemedel som kallas partiella opioidagonister, som hjälper till att lindra symtom på abstinens av opiat. Medan naloxon är i en klass av läkemedel som kallas opioidantagonister, som vänder effekterna av narkotika.

Beskrivning

Ta Suboxone sublinguala tabletter precis som din läkare har ordinerat. Följ också anvisningarna på din receptetikett noggrant. Den dos som din läkare rekommenderar kan baseras på följande; tillståndet som behandlas för och hur du svarar på denna medicin.

Dosen av Suboxone sublinguala tabletter ska ökas långsamt tills den når en nivå som upprätthåller patientens behandling och undertrycker tecken och symtom på opioidabstinens. Svälj inte heller tabletterna hela eller tugga dem. Du bör placera tabletten under tungan tills den löser sig inom två till 10 minuter. Dessutom, om du tar två eller flera tabletter, placera dem alla under tungan samtidigt eller två åt gången. Suboxone kommer som en sublingual tablett eller film att ta under tungan.

För patienter som är beroende av kortverkande opioidprodukter som har opioidabstinens; på dag 1, administrera upp till 8 mg/2 mg Suboxone sublingual film (i uppdelade doser). På dag 2, administrera upp till 16 mg/4 mg Suboxone sublingual film som en engångsdos.
För patienter som är beroende av metadon eller långverkande opioidprodukter rekommenderas induktion till sublingual buprenorfinmonoterapi dag 1 och 2 av behandlingen.
För underhållsbehandling är måldosen av Suboxone sublingual film vanligtvis 16 mg/4 mg som en enstaka daglig dos.

Försiktighetsåtgärder

Läkemedlets receptetikett innehåller all relevant information om biverkningar, allergisk reaktion, andra interaktioner, beroende, abstinens och överdosering. Patienter bör också alltid berätta för läkare om receptfria läkemedel, vitaminer och kosttillskott de tar.
Hälsoproblem som bör nämnas inkluderar: förstorad prostata, huvudskador, Addisons sjukdom, hallucinationer, krökt ryggrad, gallblåsan, magproblem och sjukdomar i andra organ. Buprenorfinet i Suboxone kan orsaka yrsel, yrsel och svimning när man reser sig upp för snabbt från sittande ställning. Även om Suboxone används för att behandla opiatberoende kan det vara vanebildande vid långvarig användning. Patienter kan bli beroende av buprenorfinkomponenten. Detta innebär att en professionell, medicinsk detox är på sin plats.
Bieffekter

Dåsighet, yrsel, förstoppning eller huvudvärk kan förekomma. Om någon av dessa effekter kvarstår eller förvärras, berätta omedelbart för din läkare eller apotekspersonal. För att förhindra förstoppning, ät en kost som är tillräcklig med fiber, drick mycket vatten och träna. Rådgör också med din apotekspersonal för hjälp med att välja ett laxermedel (som en typ av stimulerande medel med avföringsmjukmedel). För att minska risken för yrsel och yrsel, res dig långsamt när du reser dig från sittande eller liggande läge.

Ytterligare information

Välj Kvantitet

1 flaska, 2 flaskor, 5 flaskor, 10 flaskor