Yoga mot ångest

oktober 18, 2021 0 Comments

Yoga mot ångest lär dig att röra dig och andas långsamt och att slappna av och meditera – allt som hjälper din kropp och själ att rensa sig från de skadliga effekterna av att hantera ångest dagligen.
Metoder för yoga för ångest

Yogaställningar, kända som asanas, hjälper till att upprätthålla ett hälsosamt nervsystem och sträcker ut och slappnar av dina muskler och skelettsystem. Den fysiska frigörelsen genom dessa tröstande rörelser kan underlätta en känsla av lugn och välbefinnande.

Andningstekniker inom yoga är också mycket viktiga, eftersom de är kända för att skapa balans. Dessa tekniker kallas pranayama, som hjälper dig att få bättre självkännedom och få ett lugnare sinnestillstånd.

Prana är ordet för universums vitala energi. Yama betyder löst övning eller återhållsamhet. När pranayama sätts ihop är pranayama övningen att kontrollera andningen för att skapa en balans av livskraft i kroppen. När kroppen saknar prana blir du rastlös och känner att du är instängd i en bur. Ångest är ett resultat av pranaobalans, och djup yogaandning är utformad för att föra in mer prana i kroppen.
Yoga mot ångest: Korrekt andning

Andas mycket djupt och använd hela din lungkapacitet. Se till att du andas genom näsan. När du andas in trycker du ner ditt membran. Din mage, revben och axlar bör expandera när lungorna fylls med luft. Använd inandningen för att långsamt trycka ut i alla dessa områden.

När du har fyllt dina lungor med luft, andas långsamt ut. Fortsätt denna övning flera gånger i långsam, jämn takt. Du kan göra detta var som helst, när som helst. Se bara till att koncentrera dig på din andning. Det kommer att hjälpa dig med ångestattacker och allmän ångest. Du kan göra detta på jobbet på kontoret, framför tv:n eller när du börjar känna en anfall av ångest.
Var man hittar Yoga för ångest

De flesta hälsoklubbar erbjuder nu yogaklasser. Digital kabels Video on Demand har yoga i sportdelen. Bibliotek och samhällscentra har ibland yogaklasser. DVD-skivor finns i överflöd på Amazon och på andra ställen på Internet.
Yoga för ångest: sista tankar

Yogiska ställningar och andning kan hjälpa till att ta bort ångest genom att lindra stress, sträcka ut kroppen och rensa sinnet. Även om det förvisso är mer arbetsintensivt och tidskrävande än att ta receptbelagda eller naturläkemedel mot ångest, kan yoga vara ett värdefullt verktyg i din arsenal för att övervinna ångest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *